top of page

Undervisnings-plan:

 

Indholdet på det visuelle talentforløb

 

I løbet af din studietid på den 3-årige Visuel HF kommer du til at afprøve mange forskellige ting på det visuelle talentforløb. Det visuelle talentforløb varer sammenlagt et år, men strækkes over hele den 3-årige periode.
Der undervises i alt fra to dage til fem uger ad gangen. Tilsammen giver det 40 uger med kreativt arbejde - mindst 25 timers fuldtidsundervisning om ugen, altså 1000 timers fuldtidsundervisning i alt.
Forløbet opdeles i tre fagområder: 

 

Tegneteknisk håndværk

 

Du lærer om grundteknikker inden for tegning og visualisering, f.eks. konstruktion, dynamik, skravering, forståelse for dybde, komposition m.m. 

 

Visuel kommunikation

 

Du lærer om animationsproduktion, illustration, visuel research, design, visuel præsentation m.m.

 

Tværæstetisk produktion

 

Du laver formidlingsopgaver, projekter, visuelle produktioner m.m. Mange af opgaverne i dette fagområde har forbindelse til de emner, du arbejder med på gymnasiet.

 

Undervisningsmetoderne på det visuelle talentforløb er anderledes end på gymnasiet.
Kurset tilrettelægges ud fra en praktisk tilgang - en form for 'mesterlære'. Det vil med andre ord sige, at The Animation Workshop ikke forventer, at du læser om faget, men at du arbejder med dine hænder og din fantasi og skaber tegninger, animation m.m. som løsninger på de stillede opgaver.
Det er vigtigt, at du bliver dygtig til at udføre dine opgaver. Det kræver øvelse, så vi kommer til at bruge lang tid ved tegnebordene. Undervisningen på det visuelle talentforløb foregår på The Animation Workshop, og er delvist støttet af Statens Kunstfonds Huskunstnerordning.

 

Indholdet i HF-delen af fagpakken Visuel HF

 

I fagpakken Visuel HF får du samtidig en almindelig 2-årig HF, der blot strækkes over 3 år.
Du har de obligatoriske fag på HF samt følgende valgfag: Mediefag C som obligatorisk kunstnerisk fag, og en obligatorisk fagpakke med valgfagene Billedkunst B og Mediefag B.
HF-uddannelsen forløber dermed således: 

 

1. år:

Dansk A, Engelsk B, Mediefag C, KS - Kultur og Samfundsfaggruppe (Historie B, Samfundsfag C, Religion C), Matematik C, 

 

2. år:

Dansk A, Engelsk B, Mediefag B, KS, Billedkunst C

 

3. år:

Dansk A, Engelsk B, Billedkunst B, NF - Naturvidenskabelig Faggruppe (Kemi B, Geografi C, Biologi C), SSO (stor skriftlig opgave)

Undervisningen på HF-delen foregår på Viborg Gymnasium.

 

 

Samarbejdet

 

Både Viborg Gymnasium og The Animation Workshop lægger stor vægt på samarbejdet mellem de to skoler. Projekterne vil derfor ofte gå på tværs af undervisningen på begge skoler, så du eksempelvis skal aflevere en graphic novel som engelskopgave, en animationsfilm som kemiprojekt eller en infographic som matematikopgave. 

 

Ekstra aktiviteter

 

Udover den egentlige undervisning tilbyder  Viborg Gymnasium og The Animation Workshop en masse forskellige faglige aktiviteter efter skole og i weekender. Det kan eksempelvis være et frivilligt weekendkursus på The Animation Workshop i Character Design, Graphic Storytelling, Storyboard, Environment Design eller noget helt femte. Eller frivillig croquis to eftermiddage om ugen på The Animation Workshop.

 

The Animation Workshop tilbyder desuden et helt særligt fagligt miljø, hvor du kommer til at færdes tæt sammen med studerende og undervisere på bacheloruddannelserne og skolens øvrige kurser. Det giver et indblik i den professionelle verden som underviserne er en del af. Desuden er der adgang til materialer og udstyr til alt lige fra tegning, maleri og foto til stop-motion og special effects. 

Hf fag

Tegning:

Kristina Henneberg / årg. 2009

 

bottom of page